06-03-2015, 02:04 PM
Alan Turing'in 1940'larda gizli Nazi mesajlarını çözmek için ürettiği ilk bilgisayardan bu yana, teknoloji devasa bir adım attı. Şöyle bir baktığınızda evinizdeki en küçük elektronik alet bile NASA'nın ay görevlerinde kullandığı ve 64 kb hafıza ve 0,043 MHz'lik işlemciye sahip bilgisayardan yüzlerce kat hızlı.
Tabii ki teknolojinin bu sıçraması şu an evimizde kullandığımız bilgisayarların gücünü de her yıl daha da fazla yükseltiyor. Ama bazı bilgisayarlar var ki, sahip oldukları işlem gücünü hayal etmek bile zor. Galerimize başlamadan önce şu an ortalama işlemciler 25-50 "G"FLOPS arası bir hıza sahip olduğunu belirtelim. Galerimizdeki bilgisayarların gücünü bu şekilde daha iyi kavrayabiliriz.
İşte dünyanı en güçlü bilgisayarları :
10. Cray CS - Ülke: ABD - İşlem Kapasitesi: 3.577 PFLOPS - Kullanılan İşlemciler: Xeon E5–2692 + Xeon Phi 31S1P, TH Express-2
Tabii ki teknolojinin bu sıçraması şu an evimizde kullandığımız bilgisayarların gücünü de her yıl daha da fazla yükseltiyor. Ama bazı bilgisayarlar var ki, sahip oldukları işlem gücünü hayal etmek bile zor. Galerimize başlamadan önce şu an ortalama işlemciler 25-50 "G"FLOPS arası bir hıza sahip olduğunu belirtelim. Galerimizdeki bilgisayarların gücünü bu şekilde daha iyi kavrayabiliriz.
İşte dünyanı en güçlü bilgisayarları :
10. Cray CS - Ülke: ABD - İşlem Kapasitesi: 3.577 PFLOPS - Kullanılan İşlemciler: Xeon E5–2692 + Xeon Phi 31S1P, TH Express-2
๘۩ஜ๘๘۩¤ۣۜ๘۩-Grafiker-๘۩ஜ๘๘۩¤ۣۜ๘۩
Sakladım Kurduğumuz Hayalleri Bi Kutu İçinde, Şarap Gibi Eskitiyorum Onları.