06-07-2015, 04:46 AM
Selam millet. Başlık yanıltmasın, dikkat çekmek adına böyle bir benzetme yaptım ama içeriğine bakarsanız bana katılacağınızı düşünüyorum. Hayatta kalma oyunlarından biri olan State of Decay, Undead Labs tarafından önce Xbox 360 için geliştirilmiş ardından Microsoft Windows için çıkarılmıştır. Yapımcıların ilk oyunu olduğu ve tanıtımından kaynakladığını düşünüyorum ki, çıkış yaptığında yaşadığı sıkıntılarda dahil pek adını duyuramamış ama yabancılar arasında büyük bir kitlesi var tabi. Oyun daha çok diyaloglar, taktikler vesaire üzerine kurulu olduğu için pek Türk Oyuncu kitlesi oluşmamış sanırım. Bu tür oyunları fazlasıyla severim ve tanıtımını da yapayım dedim.
Oyunun atmosferi gerçekten iyi dizayn edilmiş. Evlerin, çevrelerin dekorasyonuna fazlasıyla önem verilmiş ve bu yönden Trumbull vadisini hiç canınız sıkılmadan baştan sona dolaşabilirsiniz. Her yeni oyuna başladığınızda evlerin, binaların, yapıların vesaire içerisinde etkileşime geçilebilir objeler rastgele yerleştirildiği için tekrar tekrar oynanabilir bir hal alıyor. Seslendirmelerde kıvamında olmuş. Müzikler konusuna gelince atmosferin etkisini artırabilecek tarzda hazırlanmışlar ve duruma göre çalmaları o an gereken duyguyu yaşamanızı sağlıyor. Oynanış tarzı ilk başta zorlayabilir ama birkaç denemeden sonra kavrayabilirsiniz. Animasyonlar kusursuz olmasına rağmen nasıl desem bazı animasyonlar arasında geçiş problemleri var ama göz ardı edilebilir. Gerçek zamanlı olması ve gece-gündüz döngüsü de gayet iyi tasarlanmış. Gibi gibi.
https://www.youtube.com/watch?v=edVYXynxzio